Skip to content

Praktijkopleiding Belastingrecht

Welke opzet hanteren wij?

De opzet

Hoe ziet het lesprogramma eruit?

Het lesprogramma

Lees meer

Wat kost de cursus?

De kosten

Lees meer

Download brochure

Onze praktijkopleiding belastingrecht is dé opleiding om je fiscale kennis te vergroten voor jouw praktijk. Je wordt in 4 maanden opgeleid tot allround gediplomeerd belastingassistent via verschillende onderdelen van privaat- en belastingrecht (o.a. Inkomstenbelasting, Omzetbelasting, Vennootschapsbelasting, Loonbelasting en de AWR). Alles wat je leert, kan je direct toepassen in de dagelijkse praktijk. Uitgangspunt van de opleiding is dat deelnemers leren hoe ze de fiscale wetgeving juist kunnen toepassen op praktische situaties en vraagstukken. Hierbij is het van belang om praktijksituaties te kunnen interpreteren en analyseren om vervolgens bijbehorende wetgeving te kunnen vinden, begrijpen en toe te passen.

Studiebelasting

De studiebelasting van de cursus bedraagt tussen de 6 en 8 uur per week, exclusief het volgen van de eventuele (klassikale/online) lessen. Deze uren besteed je aan zelfstudie en voorbereiding van de lessen, waarbij je gebruik kunt maken van de volledig digitale leerlijn en online ondersteuning die bereikbaar is op jouw persoonlijke leerplatform, “MijnPDB”. De lesstof bestaat o.a. uit voorgeschreven literatuur, instructievideo’s, screencasts, online toetsen, overall cases en extra oefenmateriaal. Je bestudeert de literatuur en doorloopt zelfstandig de oefenstof van de verschillende lessen.

3 lesmethodes

De praktijkopleiding belastingrecht is op verschillende manieren te volgen.

Klassikaal
Je volgt de opleiding door fysiek de klassikale lessen (6x) te volgen samen met je medecursisten onder begeleiding van een docent. De fysieke lessen zijn interactief en bieden de mogelijkheid om met mede cursisten en de docent te sparren over de lesstof. Daarnaast besteed je wekelijks circa 6 tot 8 uur aan zelfstudie en voorbereiding, waarbij je gebruik kunt maken van de online ondersteuning via MijnPDB. Vóór iedere les doorloop je online de lesstof en maak je een verschillende opdrachten over het onderwerp dat centraal staat tijdens de les.

We bieden de optie om (indien gewenst) tussentijds te switchen van klassikaal naar online en andersom.

Online
Je volgt de opleiding online door via Microsoft Teams aan te sluiten bij de klassikale lessen. Via een Meeting Owl, een slimme 360-graden camera, lijkt het alsof je zelf in het leslokaal aanwezig bent. Je volgt de lessen vanuit jouw vertrouwde omgeving, het enige dat je nodig hebt is een goede internetverbinding. Door de Meeting Owl heb je goed geluid en overzie je het hele leslokaal en de andere deelnemers. Via deze online lessen, leer je alles wat je tijdens de fysieke lessen ook leert. Met de optie om tussentijds te switchen van online naar klassikaal en andersom.

Daarnaast besteed je wekelijks circa 6 tot 8 uur aan zelfstudie en voorbereiding en waarbij je gebruik kunt maken van de online ondersteuning via MijnPDB.

E-Learning
Je volgt de opleiding in eigen tempo en op de tijden die jezelf kiest. Je hebt toegang tot alle lesstof, instructievideo’s, screencasts en oefenmateriaal en wordt op verzoek 1 op 1 begeleid door een van onze docenten. De e-learning is geschikt voor deelnemers die graag zelfstandig studeren en een hoge mate van discipline kennen. Jij bepaalt jouw ritme en de snelheid waarmee je door de lesstof gaat. Je kunt hierbij vragen en/of onduidelijkheden direct voorleggen aan een van onze docenten. Daarnaast heb je de mogelijkheid om 2 keer een online 1 op 1 sessie met een van onze docenten te plannen. De e-learning geeft je de mogelijkheid om de opleiding te starten en te doorlopen op het moment dat het jou uitkomt!

Leslocatie

De klassikale lessen vinden plaats op zaterdagen van 9.00 uur tot 13.00 uur bij Cursus- en vergadercentrum Domstad, Koningsbergerstraat 9 in Utrecht (www.accomodatiedomstad.nl)
Deze locatie is op loopafstand van Utrecht CS, eigen vervoer is ook mogelijk

Examen PDB

De opleiding wordt afgerond met een schriftelijk examen. Deze landelijke examens worden in principe twee keer per jaar afgenomen (doorgaans januari en juni) door het onafhankelijke Examenbureau Register PDB. Aanmelding voor het examen dient separaat te geschieden. Deelnemers die geen examen willen doen, kunnen op verzoek een deelnamecertificaat ontvangen.

Extra examentraining

Wil jij je slagingskansen voor het examen vergroten? Een week vóór elk landelijk examen bieden wij een extra les aan gericht op examen voorbereiding. Deze les is optioneel bij te boeken. Ervaring leert dat de slagingspercentages van deelnemers die deze les volgen, fors hoger liggen.

PE punten

Voor onze praktijkopleiding belastingrecht zijn door de volgende brancheorganisaties Permante Educatie-punten (PE-punten) toegekend:

  • NOAB: 12 PE-punten
  • RFM: 32 PE-punten

Ook andere brancheorganisaties kennen op aanvraag PE-punten toe voor deze opleiding

Schrijf je in voor de cursus Praktijk Diplomabelastingrecht.
De volgende cursus begint op: 15 maart 2025

Back To Top